ReBlend & Vespo circulaire tafelkleden

Vespo, expert op het gebied van textiel en één van de belangrijkste ontwikkelaars en importeurs van huishoudtextiel en werkkleding binnen Nederland, heeft samen met ReBlend speciaal voor de Dutch Design Week een eerste, limited collectie van circulaire tafelkleden en -lopers ontwikkeld. ReBlend is een start-up en label dat prototypes en collecties van innovatieve textiel en mode ontwikkelt die de beweging naar circulaire mode en een textielindustrie mogelijk maken. Het tafellinnen is vervaardigd van 100% gerecycled ReBlend garen.

Het initiatief heeft als doel gezamenlijk hedendaagse design producten te ontwikkelen om de transitie richting circulaire economie vorm te geven. Het is een bewuste stap en bijdrage aan de Nederlandse doelstellingen om in 2030 voor 50% secundaire grondstoffen te gebruiken.

Het verbouwen van katoen is belastend voor het milieu. Minimaal 4000 liter water is nodig voor de productie van een kilo katoenvezels afhankelijk van de klimaatomstandigheden. Door gerecycled textiel in te zetten wordt er een besparing bereikt van meer dan 25 kg CO2-uitstoot, 4000 liter water- en 12,5 m2 landbouwgrondverbruik per kilo textiel katoen ten opzichte van ‘normaal’ katoen.

Subscribe

Subscribe now to our newsletter