Van gebruikt textiel naar hoge kwaliteit kleding

Amsterdam, 13 juli 2016.

Anneke Sipkens, directeur van Stichting DOEN, is als eerste gevraagd een persoonlijke keuze te maken uit de ReBlend|BYBROWN modecollectie. Zij heeft de witte geweven Selene jurk uitgezocht.

‘Ik vind het fantastisch dat ReBlend 100% gerecyclede mode kan maken. En ik had niet gedacht dat gerecyclede stof zo wit en zacht zou kunnen zijn. De textielindustrie zorgt voor veel vervuiling en een grote berg textielafval. Daar heeft Reblend nu een praktische en creatieve oplossing voor gevonden dankzij de samenwerking met ontwerpers, kledinginzamelaars en textielbedrijven. Reblend heeft bewezen dat je met gebruikte textiel toch hoge kwaliteit kleding kan maken.

Naast financiering proberen we ook strategische verbindingen te leggen met ander partners in de duurzame textielbranche die ReBlend verder kunnen brengen in het maken van mode en textiel met een positieve impact.  ReBlend een inspirerend, duurzaam en creatief voorbeeld voor ons hele netwerk. Een mooi gegeven als je bedenkt dat wij 25 jaar geleden door de Nationale Postcode Loterij zijn opgericht om de wereld groener, socialer en creatiever te maken. ReBlend past hier heel goed bij

 

1291

Duurzaam en Sociaal Ondernemen kunnen we samen DOEN!

1251

Subscribe

Subscribe now to our newsletter